”Men rappa på då, har du tuggummi under dojorna?” – Reine Gustavsson

Säsong 5 avsnitt 52

Familjen Bärnsten flyttar in i Mälarviken i Leifs och Lenas gamla villa. Familjen består av pappa Charlie som har varit första sekreterare på ambassaden i Ankare; mamma Ann-Sofie är är en överklasstant som problem med alkoholen; sonen Jojje som är en manlig kopia av Alva när det kommer till politik; samt dottern Victoria som är negativ till allt och som knarkar. Familjen blir introducerad i Mälarviken och kommer över till Birgitta och Klimax för samkväm. Där berättar Birgitta allt som har hänt familjen Wästberg och familjen Bärnsten blir förfärade. Gustav Frank introduceras som Birgittas nya pojkvän och Klimax ger sin välsignelse att han får sova över i villan. Salongo har sagt upp sitt kontrakt på Tre Kronor så fiket står tomt. Dock hyser Bamse en vilja att starta restaurang och efter att Kaj och Katta har gått i borgen för honom blir det klart att Bamse får ta över fiket i Tre Kronor. Uteliggaren Pamela terroriserar Mälarviken med tiggeri och ohyffs. Mimmi försöker va snäll och bjuda på en burgare men det slutar med att Pamela snor hela dagskassan på Mimmi Burger. Rättegången mot MC Samuraj är klar och Jimmy får 2 års fängelse för att han körde flyttbussen med vapnen i. Mimmi och Reine är förkrossade och vill överklaga. Sten Frisks doktor kommer hem till Kaj och Pilla och vill att Pilla ska träffa Sten som en del av hans behandling. Det framkommer då att Hugo har brevväxlat med Sten med hjälp av Alva. Pilla blir rasande. Jojje och Victoria träffar på resten av ungdomarna i Mälarviken och Alva faller direkt för Jojje och Taggen för Victoria. Jojje vill lite gå i skolan utan ska börja jobba på Reines Närköp istället.

Magda: Jag kommer inte ihåg så mycket att den här säsongen eftersom Antikrundan gick på onsdagar då.

Gabriel: När Reine förklarar hur har väger frukt och grönsaker i kassan på Närköpet är episkt bra. Han sätter 20 kr/kg för alla varar och blir det för billigt så håller han ner tummen på vågen.

Annonser

2 responses to “”Men rappa på då, har du tuggummi under dojorna?” – Reine Gustavsson

  1. Hejsan! Jag är ett stort faan av tre kronor. och framför allt reine gustavsson. Jag undrar om det finns någon lista över hans uttryck som är klockrena. Mvh Emil

  2. Halloj!
    Jag Älskar Tre Kronor :D. Kollar igenom alla säsonger för tillfället 🙂
    Trodde bara det var jag som fortfarande gjorde det .)
    /Johanna

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s